29 februari


"Ledig"


Idag är min enda lediga dag denna vecka. Nej, jag menar: Min enda "lediga" dag denna vecka. Jag tillbringar den framför datorn med mina böcker & en massa koppar kaffe. Tyra har tur som slipper sin tråkiga mamma & får leka med sin gammelmormor istället.

Let's get down to business, shall we?

Fullt upp

Min allra finaste Tyra ligger & sussar efter grötportion & tutte. Jag försöker att förbereda mig mentalt & emotionellt för denna dag. Jag har redan hunnit bli på ett kasst humör & känner på mig att dagen blir tuff. Men det är bara idag, sen kan jag pusta ut!

Imorgon har jag “ledigt“. Då blir det att jaga böcker till mitt special project i engelska C.

Torsdag är dagen med stort D. Då är det äntligen tillträde. Som jag har längtat... Sen kommer hela helgen gå åt till att fixa & dona, så jag lär nog inte ha tid för så mycket annat.

Nu är det tajm att göra sig i ordning för att sticka. Puss på er!

Sussadax!

Detta skrev jag imorse:

“Tyra ligger alltid vaken en stund själv innan hon väcker mig på morgonen & det är svårt för mig att avgöra hur länge hon legat vaken. Därmed blir det helklurigt att planera in morgonen, för fröken Tyra blir gärna trött ganska så snabbt.

Idag gick vi upp kvart över åtta. Vi tog ett kort bad & sen käkade vi gröt vid 9. Klockan 10 ska vi bli hämtade med bil, men jag sitter lixom fast här med en Tyra vid tutten eftersom hon är så trött att hon inte orkar en sekund till. Det här med planering är lixom inte riktigt min grej...“

Av någon anledning publicerades det inte.

Idag har vi promenixat, ätit gott, jag har pluggat, Tyra lekt & nu sist tittade vi på 30 grader i februari. Måste ju vara den bästa serien sen Rederiet!

Imorgon har jag massa att pyssla med. Ska plocka lite inför flytten bland annat. Sen skulle det ju inte vara fel att få lite plugg gjort oxå!

Men det är väl dax att stänga igen ögonlocken för några timmars sömn nu om man ska orka imorgon! Puss!

Snabb uppdatering

Halloj people! Bloggen hinns inte riktigt med & jag tänker inte ursäkta mig för det, utan skriver när jag känner att jag har tid & lust. Jag har lixom en del att pyssla med inför flytt, med skolan & så klart med Tyra! ♥

Idag började vi dagen med gröt & bad, därefter var vi iväg på en kortare promenix med Eleonor&Adrian. Sen ringde mamma & frågade om vi ville hänga med till Ringen. Där köptes det målarfärg (ljusgrå att måla över fondvägg med), Tyra fick fina kläder av sin mormor & mamman här fick mumsig sushi.

Nu sover min lilla prinsessa i Bajen-mundering & jag passar på att njuta av en kopp kaffe. Ha en fin kväll! Puss!


Tja sötlökar! Här sitter vi uppkrupna i fo...

img1470 (MMS)

Tja sötlökar! Här sitter vi uppkrupna i fotöljer & myser framför TV:n. Vi har varit iväg till Media Markt & köpt en TV idag, så nu är man klar med det med! Nu vankas det ärtsoppe-middag, därefter Melodifestival! Kramar till er


Jeans

De här gobitarna fick följa med mig hem från Monki igår. Kassler-tajta var de oxå, ska jag be att få tala om! Men tydligen töjer de sig med tiden. Vill man vara fin får man lida pin...


Blåbärsmums

Goddag bloggen. Idag är det fredag & inte vilken fredag som helst, utan löningsfredag. Vi välkomnar ytterligare en helg & ställer oss frågan "Var tog dagarna vägen?". Tiden går så fort!

Jag har suttit & ringt lite viktiga samtal denna morgon, bl.a. tecknat elavtal. Nu är det bara 6 små dagar kvar. Gissa om det börjar bli pirrigt nu!?

Tyra åt gröt med blåbär tidigare & nu är hon på promenix med sin gammelmormor. Blåbär är mums, tycker Tyra. Så gott att man måste gräva ner hela ansiktet i skeden.



Jag sitter & avnjuter en kopp kaffe i lugnan ro. Det är så mycket värt att få göra det ibland, och inte längre något man tar för givet. Stödet jag har fått från min familj den senaste tiden är verkligen guld värd.  

Matgrupp


Denna helt underbara matgrupp fick följa med oss hem från Möbelmästarna igår! ♥ Nu börjar det närma sig...


Trotsar tröttheten

1330032369-picsa (MMS)

Här är trötta mamman som kikar på Debatt just nu. Trots tröttheten tänkte jag sitta uppe en stund inatt. Fixa med lite praktiskt & läsa bloggar. Såna nätter behövs emellanåt. Vi hörs kanske senare igen. Puss!


BVC & Jysk

img1416 (MMS)

Nyvaken skrutta på väg till BVC för att mäta & väga. En hel månad sen vi var där sist! Efter BVC ska vi vidare till Jysk för att kika köksstolar! Puss!


Fascination

img1403-1 (MMS)

Det finns nog ingenting vackrare än en bebis som ammar. Jag är fascinerad över att det kan fungera så perfekt! Kvinnokroppen är otrolig. Barnet likaså.


Min lilla tjej ska ju oxå bli stor...

Jag har haft jordens mysigaste dag idag. Tyra har inte gnällt vid ett enda tillfälle på hela dagen, utan varit en riktig solstråle. Dagar som dessa behövs för att man ska orka med de lite jobbigare dagarna.

I två veckor har vi haft det tufft från & till, men framförallt på nätterna. Hon har befunnit sig i nån slags fas, där jag har varit jätteviktig. Jag vet inte om det är början på separationsångesten som sätter igång nu. Hon har velat ligga vid bröstet konstant & nätterna har varit pain in the ass. Literally. Ett tag vaknade hon varje timme & om jag så lite som rörde mina tår så vaknade hon & grät.

Men nu senaste dagarna har det slagit om totalt. Nu är hon sig själv igen. Min positiva, glada, spralliga & underbara lilla Tyra. Jag är så glad att du är tillbaka ♥ Hoppas att det dröjer länge tills du blir grinolle igen...

Det märks så tydligt på Tyra när hon är i en utvecklingsfas. Hon blir på ett förj*vligt humör, rent utsagt. Sover dåligt på nätterna. Äter inte lika bra som vanligt (fast det räknas nog som bra ändå, haha) & är mammig som tusan. När det sedan slår om till att vara som vanligt igen, så har hon utvecklat nya ljud & rörelser.

Det kan vara jobbigt & tufft att vara mamma emellanåt. Förmodligen att vara liten bebbe oxå, för den delen. Men det är såå häftigt att följa sitt barns utveckling. Min lilla tjej ska ju oxå bli stor...


Heja mig!

Jäklar, vad nöjd jag är! MVG på bokanalysen & nu bara en uppgift kvar i kursen engelska C. Heja mig!

Nu ska jag festa till det med en laxsmörgås & en iskall cola. Och så ska jag pussa en massa på det bästa jag har! Godkväll på er!


Den här förbaskade förkylningen

Den här förbaskade förkylningen. Den får mig att tappa lusten till allt.

Just nu är Tyra ute på promenad med sin gammelmorfar. Han tycker att det är perfekt att ha vagnen att hålla i när han går sina promenader. Och jag tackar ju inte nej till en liten stund för mig själv.

Ska passa på att ta en snabbdusch innan lunch oxå, så vi hörs senare! Puss!


Kan någon skänka lite lust & motivation!?

Godkvällers. Jag hade en idé om att denna dag skulle bli läsk-fri. Den idén gick käpprätt åt... Så här sitter jag nu med min coca-cola & försöker övertala mig själv om att bli klar med bokanalysen som ska in imorgon. Inatt får jag minsann sitta uppe & plugga oavsett om jag drabbas av något läskigt illamående eller ej. Fasen, nu finns det ingen återvändo.


6 månader



- Numera använder jag klädstorlek 74/80
- Jag äter duktigt:
Äter gröt vid 9, ibland lite mellis innan lunch klockan 12, mellis vid 15, gröt/välling vid 20 & så ammar jag förstås en hel massa däremellan & även nattetid
- Jag sitter stadigt med stöd & halvstadigt utan
- Nu är det ingen konst för mig att rulla & åla runt i ring
- Jag försöker åla mig framåt, men blir arg & frustrerad när det inte går
- Jag älskar att vifta med babygymmet så att alla leksakerna flyger hejvilt!
- Jag vill gärna sitta med vid bordet & smaska på en majskrok när mamma äter eller fikar
- Jag stoppar precis allt i munnen
- Jag reagerar på mitt namn & blir glad när jag hör det


Här ska det pluggas!

Precis efter att jag skrev inlägg här på bloggen igår så drabbades jag av ett läskigt illamående. Slängde mig i sängen med smink & oborstade tänder i panik. Magsjuka!? Ohnej, sånt har jag inte tid med!

Somnade på stört & vaknade för nån timme sen. Illamåendet var borta. Puh. Ska alldeles strax käka en tallrik mannagrynsgröt innan jag fortsätter på min bokanalys. Have a nice day!


En ny dag imorgon

Igårkväll hände något otroligt. Något otroligt gånger tre.
1. Tyra drack välling för första gången (det otroliga med detta var att hon faktiskt tog flaskan)
2. Hon somnade på egen hand, utan mig & utan tutte. Det är vad jag kallar bedrift!
3. Jag fick sova nästan fyra timmar i sträck. Hur många veckor har det gått sen sist? Cannot count.

Men om ni tror att jag är pigg & alert idag så säger jag bara tji! Jag är jordens tröttaste human being. Without exaggeration.

Jo, nu ska ni få höra... Detta är ett axplock av vad Tyra lyckats med idag:
- Kissa ner kudde med igensytt kuddfodral, därmed blidde det att sprätta!
- Bajsa ner pyjamas, filt, hela sig själv, sin mamma & sin gammelmormor
- Lägga en pizza rakt på gammelmormors soffa (icke tvättbar klädsel bör tilläggas)
- Bajsa ytterligare en gång, bara för att göra trött mamma ännu tröttare

Dagar som denna är faktiskt vanligt förekommande i en mammas vardag. Visst låter det otroligt? Och för att inte säga härligt!? Iväg & skaffa ungar med er nu - bums!

Nä, vet ni vad. En ny dag imorgon. Jag ska dra ner de ögonfransbeklädda rullgardinerna om sisådär 3½ timma. Tills dess: Plugg. Ha det gött, people.


Slappa gänget!

1329589729-picsa (MMS)


Rusta


Att bli alldeles trött på sig själv

OK, nu är jag sjukt trött på mig själv! Jag har skrivit två ynka rader på min bokanalys & klockan är halv två. Hur lyckas man!? Jo, man gör allt för att slippa plugga. Läser tusentals bloggar, pular på Photoshop, får för sig att ändra bloggdesign. Det är vad man gör. Och fasen vad man ångrar sig sen!

Nu ska jag gå & begära hjälp av min käraste Otrivin, sen blir det hopp i säng på direkten. Vid sju tycker väl damen att det är dax att stiga opp! Godnatt!


Everything I do, I do it for you

Nu har lillan bestämt sig för att sova för natten. Hela kvällen har jag fascinerats över hur snabbt det går med utvecklingen & inte minst över hur jävla underbart det är att vara mamma. Jag & Tyra har redan ett så starkt band, nästan som att vi skulle sitta ihop.

Kan verkligen inte förstå de mammor som överger eller skadar sina barn. Det måste vara något fel i huvudet på dem.

Tyra är det bästa som hänt mig & hela mitt liv kretsar runt henne. Alla mål jag sätter upp för mig själv nu & alla drömmar jag uppfyller along the way är för att ge Tyra en bättre framtid (och mig själv oxå, visserligen)! Nu ska jag ta mig in på nån kul sida & göra en liten dreamboard som jag kan titta på när jag behöver en liten extra spark i baken!


Trevlig helg

Tyra sitter i hoppgungan & gnäller. Det är kul att hoppa. Ända tills det att mamma har satt på datorn för att göra lite skolarbete, då har man hoppat färdigt. Så det så!

Hursomhelst är det precis det min helg kommer att bestå av: skolarbete. Man får göra det bästa av situationen & lyxa till det så gott det går. Ikväll lyxar jag till det med Pringles & cola! Och så tar jag rast mellan 20-21 för att kika på finalen av På spåret.

Trevlig helg!


Mycket att tänka på

Åh, det är så mycket runt omkring mig just nu att jag inte alls hinner med bloggen. Dessutom lider jag fortfarande av en igentäppt näsa & världens hosta. Det tar ju på krafterna, det med.

Imorgon har jag absolut inga planer, tänkte jag skriva. Men sen kom jag på att det har jag visst. Vi ska upp tidigt & sticka iväg till Skatteverket för att fixa med lite papper. Mycket att tänka på såhär inför flytt. Elavtal ska tecknas hos Fortum, Canal Digital ska kontaktas för att jag ska kunna glo TV. Vad mer?

(Radiotjänst skriver jag inom parantes)

Paranteser glöms ofta bort. hihi.

Nä, nu ska jag se till att få några timmar sömn. Måste kirra bokanalysen under helgen oxå. Det går framåt. Sakta men säkert. Godnatt!

A bad day gone good

Gokväll! Vi har haft en sjukt dålig dag, följt av en sjukt mysig kväll. Tyra har varit supermammig (separationsångest-fas?) & gråtit hela dagen. Som om inte det var nog, så hade jag världens diskussion över telefon oxå. Var ju lagom upprörd när jag la på.

Men så blev klockan halv sex & allt föll på plats. Vi var & kikade på lägenheten & tog lite mått. En värme spreds i min kropp & jag såg ljust på saker igen. Det är ju sån jag är! Tyra blev oxå som förbytt & kvällen blev mycket mysigare än förväntat. Jag unnade mig en pizza & så har vi glott på Livet blir bättre som handlade om Sanna Bråding (en av mina all-time-favorites) Sjukt intressant!

Nu ligger jag bredvid en sovande älskling. Jag sa till henne tidigare ikväll att “det räcker med ett litet leende från dig så glömmer jag allt som känns jobbigt!“. Och så är det verkligen. Dagen som varit är som bortglömd & efter natten hälsar vi en ny dag välkommen! Godnatt på er, finingar!

Vi har ätit frukost här precis. Tyra åt si...

img1326-1 (MMS)

Vi har ätit frukost här precis. Tyra åt sin havregröt & jag åt mozarella med tomater. Nu sussar hon sött i min famn. Igår var vi förbi IKEA & kikade grejer till vår lilla lya. Provlåg sängar & provsatt soffor. Skönt att ha allt på det klara. Det enda jag svettas över nu är min bokanalys som ska in på tisdag. Tror att jag passar på att läsa lite nu när Tyra sover. Ha en bra dag!


Glad alla hjärtans dag

Glad alla hjärtans dag från oss! Idag ska vi & mamma/mormor iväg på ett ärende & sedan vidare till IKEA. Kunde faktiskt inte tänka mig något bättre sätt att fira alla hjärtans dag på! Hoppas ni får en fin dag & kramas i massor! ♥

Samsovning

Ok, jag har suttit och läst på lite olika forum angående samsovning. Varför finns det människor som hela tiden måste tala om för andra vad som är "rätt" & "fel"? Och varför tror de att de har rätt att lägga sig i? Jag är nog inte den enda som mött människor som höjer på ögonbrynen eller kanske rentav rynkar dem när man berättar att man samsover med sitt barn - och trivs med det.

Det konstateras hela tiden att barnen "ska" sova i egen säng & att man inte ska hålla på & "dalta" & "skämma bort". Hur daltar man med en 5 månaders? Är det ens möjligt? Jag tar min bebis för den lilla människa hon är. Jag tänker inte dressera henne som en hund. Hon får sova & kramas med mig bäst hon vill.

Jag tar inte illa vid av blickar eller annorlunda åsikter, utan jag kommer att fortsätta med det som känns bra. Det som känns bra är vad som är bra. För oss. Jag personligen har svårt att förstå de som inte samsover med sina små, men det är ingenting jag lägger mig i, since it's not of my business.

Tyra är en trygg, glad & härlig liten tjej som älskar tutte & närhet. Varför i hela friden skulle jag neka henne det? Dessutom sover vi som bäst när vi sover tillsammans, det är supermysigt att vakna upp bredvid henne på morgonen & hon kommer ju inte alltid att vara liten. Lika bra att ta vara på tiden, so to speak. Why this stress!? Vi fortsätter att vara vi.

Det finns nog inga som klär så bra i lite ...

img1301 (MMS)

Det finns nog inga som klär så bra i lite färg som barn. Denna fina dress fick Tyra av mammas grannar, vars hund jag precis promenixat med. Tyra somnade som en stock i vagnen, men vaknade så fort vi kom upp igen. Bara att knalla ut igen, I guess... Ha en bra dag!


Hälsningar från Tyra

Halloj! Idag har vi varit på Söder & käkat på Koh Phangan. Kyckling med cashewnötter & grönsaker. Mumsigt. Var bara iväg ett par timmar, för sen var skallen så tjock att det kändes som att den skulle sprängas. Fyfarao, vad det är trist att vara sjuk.

Nu har Tyra precis vaknat efter en kort sovstund & här kommer en liten hälsning från henne:

µµµµµµµµµµµµµµkk0,+++++                   0000000000 0
vmnnbj jjjjh7                   n0ö80

Jag är inte jättebra på bebiska, men det betyder ungefär:

Jag & mamma ska ut & promenixa en stund. Fast allra först vill jag ha en ny blöja & en majskrok. Hejdå!

Så, ny blöja & majskrok it is! Ha en fin kväll allihop!


Vecka 29

Här gick vi in i vecka 29 & jag var helt övertygad om att Tyra var en liten grabb. Men se, så fel jag hade! ♥

Tidig sänggång, vad är det?

Ikväll har vi myst framför TV:n & Melodifestivalen. Jättekul att Ulrik Munther gick vidare (vilken talang! Jag minns att jag blev alldeles till mig när jag upptäckte honom på Allsång på skansen!), men tråkigt att både Sonja Aldén & Tomas Di Leva åkte ur...

Jag tänkte att jag skulle komma i säng tidigt idag. Jorrå, det går alltid lika bra... Men nu ska jag faktiskt lägga mig bredvid min skruttfia & sova lite. Hon har redan sovit i ett par timmar, så hon vaknar väl för tutte any second. Godnatt på er!

Morbror A är schysst, för hos honom får man leka hela tiden! Man behöver inte ha tråkigt en sekund!

Här var längtan stor


Kvadratsmart


"Det handlar om att hitta och utnyttja dolda utrymmen och att välja möbler som klarar mer än bara en sak. Det handlar om att vara kreativ, lite rebellisk och att följa sina drömmar – oavsett hur stor eller hur liten din bostad är." - IKEA

Det är en utmaning vi står inför nu den närmsta tiden & det är nog bland det roligaste jag har varit med om. Jag får planera mitt eget boende, så som jag vill ha det. Lilla ettan vi flyttar till i mars är helt underbar & den är precis vad jag längtat efter. Otroligt smart planlösning & jag är helt övertygad om att vi kommer få det att fungera, bara vi hittar rätt slags möbler som kan hjälpa oss att hålla i ordning. Möblerna ovan motsvarar vad jag är ute efter & de kommer passa finfint inne hos oss.

Inne hos oss. Tänk, va... ♥

Snorbubblor & jobbiga nätter

Hello world.
Här händer det inte mycket. Jag lever kvar i min lilla snorbubbla & Tyran sover fortfarande dåliga nätter med många uppvak.

Igår blev det inte mycket läsning heller, utan jag tyckte tydligen att det var en mycket bättre idé att kika runt på IKEAs hemsida. Inte förrän 02 kom jag i säng.

Nu åt vi lunch för en stund sen. Jag åt potatismos med köttfärssås & Tyran käkade puré med morot, äpple & palsternacka. Nu sover hon middag & jag har sökt förskolor till hösten. Min tanke är väl att börja skola in i mitten/slutet av september, så att jag kan börja jobba i mitten av oktober!

Nu ska jag packa ihop oss, för ikväll sticker vi iväg till Tyras mormor & stannar där några dagar. Vi höres, ha det gött!



Stolt nybliven mamma med liten Tyra (2 veckor) ♥


Läsa är kul!

OK, nu har jag suttit & intalat mig själv om att läsa är kul (även när man måste). Så nu ska jag lägga mig i sängen & läsa. Läsa, läsa, läsa. Godnatt!


I did it!

VG i svenska C. And I'm so friggin' happy! Känns så gött! Trots att saker har varit som de har varit, så kirrade jag det. Well done, mama J.

Var förbi fotoaffärn & framkallade bilder från gammelmormorns kamera oxå. "Det finns nog inga bra bilder där", säger gammelmormorn när vi är på väg dit. När vi får fotona i handen blir jag nästan tårögd när jag får se min lilla skrutta, helt nykläckt & skrynklig. Nostalgi & kärlek så att hjärtat slår några extra slag. Tänk vad tiden har gått snabbt...

Nu: Räkor & TV-mys. Kanske smiter in en stunds läsning nån gång under kvällen oxå (suck...). Trevlig helg på er!



Tack, lilla älskling, för all positiv energi du ger mig! Allt jag gör, gör jag för dig! ♥


I min lilla värld av snor

Dagen som gått då... Nä, det har inte hänt speciellt mycket i min lilla värld av snooor. Är genomförkyld, så jag känner mig rätt halvdan med andra ord. Tyra sover middag efter lunch & bad. Jag har legat & läst lite Breakfast at Tiffany's & svettats lite över att jag ska ha läst klart den (ligger på sida 40 efter två veckors läsning - way to go, girl...) & skrivit en bokanalys om dryga veckan. Jo du, nog har man att göra!

Men just i detta nu förbereder jag ett tal som jag ska hålla i svenska C i eftermiddag. På Skype. Man slutar ju aldrig förvånas över hur effektivt allting har blivit. Det är den sista uppgiften jag har kvar i svenska C, så ikväll ska jag fira med räkor framför På spåret.

Helgen är kommen - paradiset för er som knegar, kan jag gissa. Hoppas ni får en skön helg & att solen fortsätter att lysa starkt. Jag ska bara fokusera på att bli frisk, jag, för under veckan som kommer har jag tusentals grejer att fixa med. Kramar till er!



Tyra växer

 Datum  Ålder  Vikt  Längd  Huvudomf  Anteckning
 110820  0 dagar  3790 g  50,5 cm  34 cm
 110822  2 dagar  3615 g

 PKU
 110824  4 dagar  3665 g


 110829  9 dagar  3950 g


 110905  16 dagar  4235 g  55 cm  36,5 cm
 110919  4 v, 2 d  4795 g  56 cm  38,5 cm
 111020  2 mån  5570 g  60 cm  40,3 cm  2mån kontroll
 111123  3 mån  6310 g  62 cm  41 cm  Vaccinering
 111206  3 mån, 2 v  6590 g      
 111213  3 mån, 3 v  6690 g      
 111228  4 mån, 8 d  6885 g  66 cm    
 120123  5 mån, 3 d  7385 g  68 cm    Vaccinering
 120222  6 mån, 2 d  7855 g  70,5 cm    


Håller upp huvudet längre stunder: 2 veckor
Håller upp huvudet korta stunder: 1 vecka
Följer objekt med blicken: Runt 2 veckor
Första riktiga leendet: 4 veckor
Ler när hon ser folk hon känner igen: 5 veckor
Jollrar till svar när vi pratar: 7 veckor
Första riktiga skrattet: 3 mån & 9 dagar
Första maten: Gröt, 4 mån & 2 dagar
Vänder från rygg till mage: 5 mån



RSS 2.0